Kokosové ježe

Pomaly nám prichádza čas, kedy sa zababušíme do deky, pustíme si dobrý film a okolo nás rozvoniava "vianočné pečivo". Práve tieto kokosové ježe robievame v tento čas. U nás sú zjedené raz dva. Sú naozaj mäkké narozdiel od iných receptov, ktoré som mala možnosť vyskúšať. Sú jedinečné a kokosové. Ja by som mohla jesť kokos za kilá. A v koláčoch sú pre mňa top! Kto práve toto číta a prikyvuje, tak neváhajte a vyskúšajte :) poďme sa na ne pustiť!


Budeme potrebovať:

CESTO:
  • 100 g kryštálového cukru
  • 100 ml vody
  • 6 vajec
  • 150 g práškového cukru
  • 300 g polohrubej múky
  • 2 ČL kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
  • 50 g nasekaných vlašských orechov
  • 1 Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
NA OBALENIE JEŽOV:
  • 130 ml mlieka
  • 250 g práškového cukru
  • 35 g holandského kakaa
  • 250 g masla
  • rum
  • 250 g jemne strúhaného kokosu
Postup:
Rúru si rozohrejeme na 180°C.
Do malého hrnca si dáme skaramelizovať kryštálový cukor. Keď už ho máme tekutý, zalejeme ho vodou a za neustáleho miešania čakáme, kým sa nám celá karamelová hmota celkom rozpustí. Potom odstavíme a necháme vychladnúť.
Vajíčka si vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Po lyžičkách zašľaháme vychladnutú  karamelovú vodu a postupne takto pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme orechy a citrónovú kôru.
Pripravené cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180°C približne 25 minút.
Medzi tým si v hrnci zohrejeme mlieko, pridáme práškový cukor, preosiate kakao a miešame, pokým poleva nie je hladká. Odstavíme a primiešame maslo a trošku rumu. Hotovú polevu necháme vychladnúť (nemusí byť úplne studená).
Vychladnuté upečené cesto nakrájame na kocky. Tieto kocky namáčame v čokoládovej poleve tak, aby boli obalené z každej strany a následne kocku obalíme zo všetkých strán aj v kokose.
Dobrú chuť!

*cca 24 kociek
*plech 35 x 45 cm





Komentáre