Existuje naozaj mnoho receptov na bábovku. No ja musím povedať, že na tento recept, na našu rodinnú bábovku, nedám dopustiť. Výhodou je, že jeho príprava je "hrc frc". Niektoré bábovky sa veľmi rýchlo zosušia, no táto je presný opak. Ostáva v pôvodnej konzistencii aj niekoľko dní po upečení. Aj keď u nás dlhšie ako dva dni nevydrží. Poďme sa do nej pustiť!
Budeme potrebovať:
Budeme potrebovať:
- 2 hrnčeky polohrubej múky (*1 hrnček = 250 ml)
- 1 hrnček trstinového cukru
- 1/2 hrnčeka oleja
- 2 celé vajcia
- 1 kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
- 1 vanilkový cukor (prírodná vanilka) Dr. Oetker
- 1/2 sáčku Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
- 1 hrnček polotučného mlieka
Postup:
Všetky prísady zmiešame dokopy a vytvoríme riedke cesto. Cesto si rozdelíme na dve polky. Do jednej dáme 1 polievkovú lyžicu holandského kakaa. Formu na bábovku si vymažeme maslom a pomúčime múkou. Najprv do formy nalejeme prvú (svetlú časť) a potom do stredu cesta nalejeme opatrne kakaovú časť. Pomocou vidličky kakaové cesto zatlačíme skoro na dno formy, aby sme dosiahli mramorový vzor. Dáme piecť na 200°C cca 1 hodinu. Hotovú bábovku skúšame špáradlom. Ak sa nám cesto nepriliepa, bábovka je hotová. Vychladenú môžeme pomúčiť práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Komentáre
Zverejnenie komentára