Čerstvé ovocie, ktoré buď vyjeme hneď "zahorúca" alebo ho využijeme na smoothie, do koláčov a samozrejme aj na džemy. Presne to som spravila ja. Predsa len domáce sú domáce. Jednoducho najlepšie. Poďme sa na ne pustiť!
Budeme potrebovať:
Pridáme zvyšok cukru a privedieme k varu. Za stáleho miešania a prebublávania varíme minimálne 5 minút a odstavíme. Odoberieme penu a IHNEĎ plníme do pripravených pohárov. Poháre dôkladne uzavrieme viečkom a otočíme ich hore dnom na utierku približne 5 minút.
TIP: Ak si chceme overiť želírovaciu schopnosť, odoberieme 2 ČL horúceho džemu na tanierik. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, pridáme 2 ČL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.
Z daného receptu 3-4 poháre.
Budeme potrebovať:
- 1 kg ovocia (červené egreše, marhule)
- 1 Gelfix Extra Dr. Oetker
- 500 g kryštálového cukru
Postup:
Očistíme si ovocie a nakrájame na najmenšie kúsky (môže sa aj rozomlieť).
Dáme do väčšieho hrnca a pridáme balíček Gelfixu, ktorý zmiešame s 2 PL cukru (Gelfix sa pridáva vždy s cukrom!). Za stáleho miešania varíme asi 1 minútu.
Pridáme zvyšok cukru a privedieme k varu. Za stáleho miešania a prebublávania varíme minimálne 5 minút a odstavíme. Odoberieme penu a IHNEĎ plníme do pripravených pohárov. Poháre dôkladne uzavrieme viečkom a otočíme ich hore dnom na utierku približne 5 minút.
TIP: Ak si chceme overiť želírovaciu schopnosť, odoberieme 2 ČL horúceho džemu na tanierik. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, pridáme 2 ČL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.
Z daného receptu 3-4 poháre.
Komentáre
Zverejnenie komentára