Domáce džemy

Čerstvé ovocie, ktoré buď vyjeme hneď "zahorúca" alebo ho využijeme na smoothie, do koláčov a samozrejme aj na džemy. Presne to som spravila ja. Predsa len domáce sú domáce. Jednoducho najlepšie. Poďme sa na ne pustiť!



Budeme potrebovať:

  • 1 kg ovocia (červené egreše, marhule)
  • 1 Gelfix Extra Dr. Oetker
  • 500 g kryštálového cukru
Postup:
Očistíme si ovocie a nakrájame na najmenšie kúsky (môže sa aj rozomlieť).
Dáme do väčšieho hrnca a pridáme balíček Gelfixu, ktorý zmiešame s 2 PL cukru (Gelfix sa pridáva vždy s cukrom!). Za stáleho miešania varíme asi 1 minútu.  

Pridáme zvyšok cukru a privedieme k varu. Za stáleho miešania a prebublávania varíme minimálne 5 minút a odstavíme. Odoberieme penu a IHNEĎ plníme do pripravených pohárov. Poháre dôkladne uzavrieme viečkom a otočíme ich hore dnom na utierku približne 5 minút.

TIP: Ak si chceme overiť želírovaciu schopnosť, odoberieme 2 ČL horúceho džemu na tanierik. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, pridáme 2 ČL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.

Z daného receptu 3-4 poháre.



Komentáre