Na tento koláč som narazila na instagrame. Po pravde, veľa vecí mi tam nesedelo a ani som ich doma nemala. Veľmi som improvizovala a spravila som ho zo surovín, ktoré som doma našla. A výsledok? Fantastický! Bez múky, cukru a vajíčka. A pritom je vláčny, chutný a tí, ktorí ho mohli vyskúšať si ho pochvaľovali. Naozaj odporúčam vyskúšať. Poďme sa naň pustiť!
Budeme potrebovať:
NA KORPUS:
- 1 rozmačkaný banán (väčší) ak máte menšie, tak odporúčam 2 banány
- 200 ml neochuteného kefírového mlieka
- 80 g jemných vločiek
- 20 g kokosu
- 20 g mandlí
- 1 PL kakaa
- 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
- 1 ČL vanilínového cukru Dr. Oetker
NA KRÉM:
- 50 g mandlí
- 150 g bieleho jogurtu (malý jogurt)
- 1 PL tekutého medu
NA POLEVU:
- 100 g ďatlovej hmoty (ak nemáte túto hmotu, tak použite ďatle, ktoré si namočíte do trochy horúcej vody na 10 minút a následne túto zmes rozmixujete na hmotu)
- 170 ml kokosového mlieka
- 1 PL kakaa
- 1 ČL vanilínového cukru Dr. Oetker
Postup:
Najprv si pripravíme korpus. Vločky spolu s mandľami rozmixujeme na múku. Následne pridáme ostatné ingrediencie a dáme do tortovej formy vystlanú papierom na pečenie. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme 20 minút na 180°C.
Medzi tým ako sa nám upečie korpus, si pripravíme krém. Mandle rozmixujeme na jemno, pridáme med a jogurt a poriadne premiešame. Krém máme hotový.
Nakoniec si pripravíme polevu. Ďatlovú hmotu prenesieme do menšieho hrnca, pridáme kokosové mlieko a privedieme k varu. Za stáleho miešania (pokiaľ sa nám ďatlová hmota nerozpustí) varíme približne 4 minúty. Nakoniec primiešame kakao.
Vytiahnutý korpus necháme vychladnúť a následne naň dáme krém a navrch polevu. Takto hotový koláč môžme ozdobiť nastrúhanou čokoládou. Ja som použila na okraj tmavú horkú čokoládu a do stredu som použila bielu čokoládu.
Necháme koláč približne hodinku v chladničke, aby nám dané vrstvy pekne stuhli. Potom môžme servírovať.
Dobrú chuť prajem!
Komentáre
Zverejnenie komentára