Čokoládové košíčky plnené pudingom

Nedávno som na zahraničnom kanáli videla jeden super recept, kde vytvárali čokoládové košíčky. Veľmi ma to zaujalo a rozhodla som sa to vyskúšať. Náplň a zdobenie som si dotvorila podľa seba. Musím uznať, že na oko vyzerá úžasne a taktiež chuťovo sú veľmi dobré. Ako veľkú výhodu beriem to, že Vám z neho neostane nič, keďže aj košíček je z čokolády. Samozrejme musíte to zjesť hneď ako ich naservírujete, pretože v tomto teple sa rozpúšťajú rýchlejšie. Poďme sa na ne pustiť.


Budeme potrebovať:

  • 125 g tmavej horkej čokolády
  • 2 PL Cery (tuk na pečenie)
  • 1 Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
  • 2 PL lyžice trstinového cukru
  • 500 ml polotučného mlieka
  • maliny
  • čučoriedky
  • čerstvá mäta
  • čokoládové srdiečka (extra horká čokoláda 56% kakaa) Dr. Otker
  • práškový cukor 
Postup:
Vo vodnej lázni si rozpustíme čokoládu spolu s Cerou. Miešame až do rozpustenia. Na tvorbu čokoládových košíčkov som použila silikónové košíčky na muffiny. Pomocou lyžice naberieme čokoládu a rozotrieme ju po okrajoch košíčkov. Takto nachystané košíčky si vložíme do mrazničky na 10-15 minút. Postup zopakujeme ešte raz. Medzi tým si spravíme puding podľa návodu na obale. Hotový puding za stáleho miešania necháme vychladnúť. Ako malú vychytávku môžme misku s pudingom vložiť do studenej vody a miešať. Týmto nám puding rýchlejšie vychladne. Vytiahneme si košíčky z mrazničky a opatrne z nich odstránime silikonové formy. Hotové čokoládové košíčky naplníme 2 lyžicami pudingu. Potom si umyjeme lesné ovocie a do každého košíčka dáme pár čučoriedok a malín spolu s čokoládovými srdiečkami. Dozdobíme mätou a posypeme práškovým cukrom. Uskladňujeme v chladničke, aby sa nám košíčky neroztopili. Dobrú chuť!

*Recept na 6 košíčkov





Komentáre