Dnes som vybehla do obchodu a uvidela som ich! Krásne, červené a šťavnaté. No predsa čerešničky, čerešničky, čéérešne.. :) Samozrejme bez váhania skončili v nákupnom vozíku a už mi hlavou prelietavalo, ako ich môžem využiť. Mojou slabosťou sú cheesecake, ale tam by som ich skôr využila na ozdobu. Preto som zvolila moju druhú slabosť, a tým sú práve muffiny. Chutné a ľahké na prípravu. Už len stačí nakúpiť ingrediencie a môžeme sa vrhnúť do pečenia.
Budeme potrebovať:
Budeme potrebovať:
- 250 g špaldovej múky
- 80 g trstinového cukru
- 2 ČL kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
- 1 ČL vanilínového cukru Dr. Oetker
- 2 PL holandského kakaa
- štipka soli
- 2 vajcia
- 200 ml mlieka
- 80 g rozpusteného masla
- 160 g tmavej čokolády (môžete dať 80 g tmavej a 80 g bielej čokolády)
- misku vykôstkovaných čerešní (dajte si toľko, koľko budete chcieť, čím viac tým lepšie)
- Topping čokoláda Dr. Oetker (ak ľúbite veľa čokolády, môžete ho dať na vrch muffinov)
Postup:
Všetky suroviny zmiešame dokopy. Postupne pridáme nasekanú čokoládu a vykôstkované čerešne. Poriadne premiešame a naplníme košíčky muffinov. Stačí tak do 2/3. Pekne nám napučia.
Pečieme na 180°C približne 25-30 minút. Keď nám vychladnú, môžme si ich ozdobiť spomínaným čokoládovým toppingom. Prajem dobrú chuť!
*Recept je na 15 muffinov.
Komentáre
Zverejnenie komentára