Už Vás omrzelo kupovať presladené musli? Dám Vám radu. Prečo si ich nespraviť doma?
Zdravé, chutné, chrumkavé a s medom. Môžte si do nich pridať všetko to, čo v musli ľúbite a nemusíte sa báť toho čo zjete.
Sú skvelé s mliekom, s jogurtom, do ovsených kaší alebo len tak k telke.
Poďme sa do nich pustiť!
Budeme potrebovať:
Postup:
Ovsené vločky si spolu s kokosom rozmixujeme na jemno. V menšom hrnci si rozpustíme kokosový olej a zmiešame ho s ostatnými ingredienciami. Vzniknuté cesto bude trošku tuhšie, ale tak má vyzerať. Cesto si rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Uhladíme ho pomocou mokrých rúk a valčekom. Pečieme na 165°C 30 minút. Po upečení a vychladnutí si musli rozlámeme na kúsky a skladujeme v uzavretej nádobe.
Vzniknuté musli vychádza na celý plech a keď ho rozlámeme vychádzajú dve väčšie nádoby (viď prvý obrázok)
Dobrú chuť prajem!
Zdravé, chutné, chrumkavé a s medom. Môžte si do nich pridať všetko to, čo v musli ľúbite a nemusíte sa báť toho čo zjete.
Sú skvelé s mliekom, s jogurtom, do ovsených kaší alebo len tak k telke.
Poďme sa do nich pustiť!
- 220 g ovsených vločiek
- 45 g kokosu
- 4 PL medu
- 3 PL kokosového oleja
- 1 ČL perníkového korenia/ prášku do perníka
- 1 PL škorice
- štipka soli
- + hrsť nasekaných orieškov (vlašské, lieskové, mandlí, kešu,.. podľa toho, ktoré máte radi)
- + hrsť sušeného ovocia (brusnice, hrozienka, banán,..)
Postup:
Ovsené vločky si spolu s kokosom rozmixujeme na jemno. V menšom hrnci si rozpustíme kokosový olej a zmiešame ho s ostatnými ingredienciami. Vzniknuté cesto bude trošku tuhšie, ale tak má vyzerať. Cesto si rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Uhladíme ho pomocou mokrých rúk a valčekom. Pečieme na 165°C 30 minút. Po upečení a vychladnutí si musli rozlámeme na kúsky a skladujeme v uzavretej nádobe.
Vzniknuté musli vychádza na celý plech a keď ho rozlámeme vychádzajú dve väčšie nádoby (viď prvý obrázok)
Dobrú chuť prajem!
Komentáre
Zverejnenie komentára