Kokosovo - čokoládová torta

Vôňa čerstvo upečeného, ešte horúceho koláča. Tá sladká vôňa kakaa, ktorú cítiť až za roh, že zabudnete na všetky diéty. Áno, presne takto by som popísala môj nový recept, ktorému dávam 11/10.
Veľmi mi pripomína koláč, ktorý je známy pod názvom Brownies. Avšak moja torta, je oveľa zdravšia, rýchlejšia a božsky vonia, ale to zistíte.


Budeme potrebovať:

  • 260 g mletých mandlí
  • 40 g strúhaného kokosu
  • 125 g trstinového cukru
  • 70 g kakaa
  • 1/2 PL sódy bikarbóny
  • 250 ml kokosového nápoja Alpro
  • 2 vajcia
  • kokos na ozdobu
*Kokosový nápoj Alpro zoženiete napríklad v obchodnom dome Tesco

Postup:
Rúru si rozpálime na 180°C. 
Vo veľkej miske si zmiešame všetky suché prísady (mandle, kokos, cukor, kakao, sóda). Použijeme metličku, aby sa nevytvorili hrudky. Vajcia si oddelíme a k suchej zmesi si pridáme žĺtka a kokosový nápoj. Miešame dohladka.
Z bielkov si vymiešame tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do cesta. 
Vymažeme si okrúhlu formu, alebo ju vystelieme papierom na pečenie a nalejeme naň cesto.
Pečieme po dobu 30-35 minút. Po 30 minútach pečenia ostáva konzistencia tortu vnútri krémová. Pokiaľ tortu budeme piecť ďalej, bude suchšia. 
Čokoládovú tortu vyberieme a dáme vychladnúť. Na ozdobu si pripravíme kokos, ktorým posypeme vrch torty a môžme servírovať. Dobrú chuť prajem!








Komentáre