Domáce veterníky

A máme tu sobotu! 

Najlepší deň na pečenie. Dnes Vám prinášam skvelý typ na domáce veterníky. Bez éčok sú predsa najlepšie. Celý plech sa spapal hneď po fotení, tak dúfam, že Vám budú chutiť tak ako mojej rodinke.


Poďme sa do toho rovno pustiť

















Budeme potrebovať:

Na cesto:

  • 250 ml vody
  • 4 celé vajcia
  • 90 g masla
  • 160 g hladkej múky
  • soľ
Na krém:
  • 0,5 l mlieka
  • 1 a 1/2 bal. karamelového pudingu
  • 100 g masla
  • 6 PL práškového cukru
  • 1/2 bal. vanilkového cukru
  • 1 šľahačka na šľahanie

Postup:

Vodu dáme variť s maslom a soľou. Keď začne variť, pridáme múku a varíme po dobu 3 minút.
Necháme vychladnúť a po jednom vajíčku zamiešavame do zmesi. Zmes dáme do vrecka na plech s papierom na pečenie a robíme malé venčeky. Dáme do rúry a pečieme na 200°C 18-20 minút.

Z mlieka a pudingu uvaríme kašu. Vyšľaháme maslo s cukrom a pridáme vychladnutý puding.
Zatiaľ si vychladnuté hotové veterníky rozdelíme napoly a začneme plniť krémom z pudingu.
Vyšľaháme si šľahačku a dáme ju na plnku veterníkov. Prikryjeme druhou polkou a posypeme práškovým cukrom.

Prajem dobrú chuť!



Komentáre