Čokoládový cheesecake

Ako som už na začiatku môjho blogu spomínala, mojou srdcovkou sú cheesecake. Nedávno som našla tento receptík a poviem vám zamilovala som sa doň! Jedli ho už asi všetci moji známi a chvália ho. Môžem povedať, že je asi najlepší, aký som kedy jedla. Možno je to tým, že je na povrchu čokoláda a lesné ovocie, ktorého teraz bude neúrekom vo vašich záhradkách. A k tomu všetkému je výhodou to, že je aj zdravý a len minimum cukru. Ale to predsa vôbec nevadí. Život si treba aj osladiť, aby sme ho mali sladký. 

Poďme sa doň pustiť!




 Budeme potrebovať: 
 Na cesto:
  • 1 balík Bebe keksov
  • 7 PL kokosového oleja/ rozpusteného masla
  • 1 PL trstinového cukru
Na plnku:
  • 3 mäkké tvarohy (alebo 2 tvarohy a 1 marcarpone)
  • 1 kyslá smotana (14%)
  • 2 ČL vanilkového cukru
  • 2 vajíčka
  • 1 PL trstinového cukru
Na polevu:
  • 75% čokoládu
  • 2 PL kokosového oleja/ masla
Postup:

Tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie. Rozdrvíme si sušienky, pridáme roztopené maslo/ olej a trstinový cukor. premiešame rukou a mali by sa tvoriť hrudky. Hmotu dáme do tortovej formy a dáme piecť na 180°C na 10 minút. Medzitým si všetky suroviny na plnku zmiešame a dáme na upečený korpus. Pečieme pri teplote 200°C na 50 minút, potom znížime na 150°C a dopekáme 10 minút. Ak je koláč hotový, dáme ho vychladnúť a pripravíme si čokoládovú polevu. Polejeme čokoládou celý koláč a dáme tak na hodinku vychladnúť. Pred podávaním ozdobíme čerstvým ovocím či už použijeme jahody, čučoriedky, maliny a mandle je samozrejme na každom individuálne podla chutí. Ja som použila spomínané sezónne a výsledok bol výborný. Prajem dobrú chuť!






Komentáre