Šťavnatá jablková torta

Po krátkej pauze Vám opäť pridám recept, ktorý som našla na instagrame. Verím, že si ho obľúbite minimálne tak ako ja. Nie je to preto, že milujem jabĺčka, ale aj preto, lebo je šťavnatý, rýchly na prípravu a môžem si ho dopriať koľko chcem. Neobsahuje cukor ani múku. 



















 Budeme potrebovať:
 Na korpus:
  • 100g jemných ovsených vločiek
  • 100g mletých vlašských orechov
  • 1 banán
  • 1PL medu
  • 1 vajce
Na plnku:
  •    6 jabĺk nakrájaných na kocky
  • 1 ČL škorice
  • 1 kv vanilkovej arómy
  • 2PL medu
  • 1PL citrónovej šťavy kokosový olej

Suroviny na korpus zmiešame a dáme do tortovej formy, ktorú si vymastíme kokosovým olejom. Dáme piecť na 180°C asi 15 minút. Medzitým si nakrájané jablká s 1PL kokosového oleja dáme do hrnca a miešame asi 7 minút, kým sa nám nevytvorí "kaša" môžme to prikrývať pokrývkou, aby to bolo rýchlejšie. Keď sa nám vytvorí kaša, pridáme do nej ostatné suroviny. Zmiešame a dáme na upečený korpus. Na vrch môžme poukladať ešte plátky jabĺk. Pečieme na 180°C cca 20-25minút.
Podľa môjho názoru je sladký akurát, tak netreba pridávať med naviac. Je šťavnatý a vhodný na raňajky ku káve, či čaju. Dúfam, že budete spokojní a vychutnáte si ho. Prajem Vám dobrú chuť!



Komentáre